Hjältarnas tid är ett fantasyrollspel som öppnar porten till fantastiska äventyr.

Du tar rollen av en hjälte som försöker nå ära och berömmelse genom att överkomma faror, besegra fiender, och finna skatter. Tillsammans med dina vänner skapar du berättelsen och äventyret.

Boxen innehåller allt du behöver för att börja spela:

  • Ett 40-sidigt starthäfte som hjälper dig som aldrig har spelat rollspel förut att komma igång snabbt.
  • En 80-sidig grundbok som beskriver hur ni gör rollpersoner, hur ni möter faror och fiender, hur du spelleder och befolkar världen med monster och fiender.
  • Sex färdiga och illustrerade rollpersoner.
  • Sex tomma rollformulär så att ni kan skapa egna rollpersoner.
  • Två tiosidiga och sju sexsidiga tärningar.

Hjältarnas tid passar spelare på alla nivåer. Med färdiga rollpersoner, ett pedagogiskt starthäfte och tydliga instruktioner är Hjältarnas tid speciellt framtaget för att passa nybörjare. Det är enkelt att hantera, roligt att spela och spännande att uppleva. Samla dina vänner, skrapa ihop tärningarna och följ med till Hjältarnas tid!

Tillbehör

Utöver grundboxen finns följande tillbehör att köpa till Hjältarnas tid. De finns tillgängliga i vår butik eller i en spelbutik nära dig.

Magins väv är ett tillbehör för magiker. I bokens 64 sidor finns kring åttio besvärjelser, magikertraditioner, mer om den underliga Andra sidan, mer om fokus och regler för hur man blir magiker. Kompatibel med Järn.

Sagor från Trollskogen är en äventyrsantologi på 32 sidor, med tio spännande och varierade äventyrsplatser i en mystisk och uråldrig skog.

Greve Kallarys Skatt är ett äventyr på 36 sidor där rollpersonerna leds av ett gammalt brev ut i skärgården på jakt efter den ökände grevens skatt. I boken ingår också en beskrivning av Slingerkusten, nya besvärjelser, ny utrustning och fler odjur.

NYTT! Död Kvinnas Kista är ett äventyr på 40 sidor med pirater, skattkartor, spöken, förbannelser, vrak, djungelöar, tempel, vulkaner, dinosaurier, robotar och ninjor!

Världsträdets grenar är en världsbok till Järn, men som är kompatibel med Hjältarnas tid.

Resurser att ladda ner

Hjälpmedel till äventyr

Demopaket

Demopaketen låter dig prova på Hjältarnas tid innan du köper det. De kan också användas som äventyr om du redan spelar Hjältarnas tid. Samtliga paket innehåller förskapade rollpersoner.

Artiklar

Äventyr

Produktbilder

Aprilskämt