Kopparhavets hjältar är nytt svenskt rollspel som bygger på klassiker skrivna av spelförfattare som Anders Blixt, Erik Granström, Leif Euren med flera. Fokus är det lockande men livsfarliga Kopparhavet som omgärdas av spännande platser som Zorakin, Krilloan, Morelvidyn, Felicien och Krun. Spelet använder Hjältarnas tids välbeprövade spelmotor - men särskilt anpassat till spelvärlden. Kopparhavets hjältar är ett äventyrsspel för de som vill se sina karaktärer växa från osnutna lycksökare till legendariska hjältar i en värld full av mysterier, faror och äventyr.

Spelvärlden Athos är en uråldrig och ärrad plats full av äventyr, intriger och skatter. Det är en värld där riddare söker ära, pirater byte och besvärjare uråldriga hemligheter. Du kan besöka magikerakademin i Kandra, gå vilse bland Pendons trånga gränder och spela smickelbräde bland Krilloans hängande basarer. 

Om du vågar kan du trotsa feliciska kapare i Joriska sjön, söka efter forntidens hemligheter längs Golwyndaravinens fördömda floddalar och låta dig invigas som solriddare bland tempelstädernas ziggurater. Men vad du än gör, undvik De plockade i Andragossahavet, färdas inte österut över Dammvidderna mot Yndars utposter och Shamash hjälpe dig om du någonsin beger dig in bland Grivelas hemsökta ruiner! 

Kopparhavet är en spännande men livsfarlig plats, hem åt desperata pirater, illasinnade besvärjare, rika handelsmän och uråldriga vidunder. Havet sträcker sig från Aidnebergens blånande toppar till Rabuls svettiga basargränder och Samkarnas solstekta öknar. Kejsardömen och mäktiga riken har gjort Kopparhavet till sitt spelbräde och det korsas ständigt av överfulla handelsskepp, krigsgalärer och piratflottor. Havet bjuder på möjligheter och rikedomar. Här samlas äventyrare, sjöfarare och lycksökare från de tre angränsande kontinenterna Soluna, Samkarna och Marakand, och från avlägsna platser som den ångande Ormsjön, Traxilmes giftöknar, Nargurs stora floder och de avlägsna Kryddöarna i väster. Kopparhavet döljer även faror och varje år försvinner flera fartyg ner i djupet när de attackeras av monster som sjöormar och jättebläckfiskar. Dessutom hotar ständigt morelvidynska korsarer, feliciska kapare och piratankor, för att inte tala om rev, stormvindar och malströmmar. Kopparhavet sjuder av äventyr, samtidigt som faror ständigt hotar på fjärder och stränder. För skurkar och sjörövare är det ett innanhav fullt av möjligheter och rika byten, för handelsfurstar och kondottiärer är det en vågens högväg till profit och silver, för trollkarlar och historiker är det hem för uråldriga mysterier och forna högkulturers arv. 

Kopparhavets Hjältar är ett fullständigt rollspel på ca196 sidor som använder reglerna från Hjältarnas Tid. Det introducerar nya värv som riddare och sjöfarare, nya folkslag som anka, vargfolk, svartalf och minotaur, två nya magitraditioner och helt nya regler för sjöfart och sjöslag.

Resurser